Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/sake01/domains/msmeridiana.si/public_html/wp/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
MASAŽE | msmeridiana

KAJ JE MASAŽA

Masaža je oblika povezanih dotikov. Z rokami ali drugimi deli telesa, kot so podlakti ali komolci, drsimo čez kožo in pritiskamo na mišice v zaporedju prijemov kot so gladenje, drgnjenje, gnetenje in pritiskanje. To lahko učinkuje blažilno ali poživljajoče, če pa se pri masaži osredotočimo še na energijo, lahko vpliva na telo, razum, duh in čustva.

Masažo so zelo cenili že v davnih časih in jo uporabljajo že stoletja. Stari Egipčani, Grki in Rimljani so jo uporabljali za zdravljenje in ohranjanje zdravja, pa tudi za zabavo. V Indiji, Kitajskem in Japonskem je masaža neločljiv del medicine. Na Kitajskem so jo omenjali že dva do tri tisoč let pred našim štetjem.

 

KAKO MASAŽA UČINKUJE

Masaža vzpodbudi in poživi telo, da normalno deluje. To je proces, ki ga sprožimo in na katerega se telo odziva. Masaža sprošča mišično napetost, oblikuje in utrjuje mišice ter pospešuje pretok krvi in limfe. Današnji način življenja je tak, da se premalo ali nič gibljemo in ker smo telesno in umsko napet, se lahko v telesu začnejo nabirati strupi, ki otežujejo normalno delovanje telesa. Z masažo te snovi odstranimo, s tem sprostimo mišice, spodbudimo limfni  in krvni obtok. S tem izboljšamo videz kože, ki je naš največji organ. Zdrava koža pozitivno vpliva na človeka.  Z masažo lahko ublažimo stres in utrujenost, ki ju povzroča kopičenje odpadnih snovi in pospešimo presnovo.

 

 

KOMU  MASAŽA KORISTI

Masaža je primerna za vse, ne glede na  leta ali telesno zmogljivost. Večina ljudi danes trpi zaradi različnih stanj, povezanih s stresom. Čutijo telesno napetost, ki se kaže v napetih, vozlastih mišicah ali pa so umsko preobremenjeni in zaskrbljeni. Vsakomur, ki je pod stresom, masaža pomaga ublažiti telesne posledice napetosti, umiriti um in čustva ter obenem obnoviti življenjsko energijo. Dotik in pozornost pri masaži pomagata odpravljati stres.

Masaža ni čudežno zdravilo, lahko pa prek sproščanja telesa
zelo pomaga vzpodbuditi naravno ravnovesje.
Žal jo mnogi odkrijejo šele takrat, ko imajo težave.
Masaža je odlična preventiva, prispeva k odličnemu počutju.