Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/sake01/domains/msmeridiana.si/public_html/wp/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
refleksna masaža

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Masaža refleksnih con na stopalu je celostna metoda zdravljenja, ki se je v mnogih letih razvila iz starega ljudskega znanja v posebno masažo. To je pritiskanje palca na odgovarjajoče refleksne cone na stopalu. Stopalo je odsev človekovega fizičnega in čustvenega telesa, saj so na stopalu točke za vse organe. Z masažo con sproščamo energetske pretoke v našem telesu  in s tem pomagamo pri odpravljanju stresa in napetosti.

Človek je v osnovi zdrav, ker pa nanj vplivajo zunanji dejavniki, nastanejo v telesu blokade, kar povzroči slabši pretok energije in posledično slabše počutje. Blokade se kažejo pod terapevtovimi prsti kot kristalčki ali pesek. Terapevtova naloga je, da s pritiskanjem kristalčke pod kožo razbije, le ti se prečistijo skozi kapilare.

Refleksna masaža deluje na fizično, čustveno in mentalno  raven človeka. Priporočljiva je kot preventivna metoda za vzdrževanje zdravja in dobrega počutja, terapevtsko pa je primerna metoda pri izboljšanju različnih bolezenskih stanj. (pri astmi, alergijah, migrenah, bolečinah v mišicah, prebavnih težavah, izčrpanosti, nespečnosti, kronični utrujenosti, težavah z menstruacijo, težavah z menopoavzo,…).

POTEK MASAŽE:

Masažo izvajamo 2 kart tedensko na 2 do 3 dni. Masaža traja od 50 minut do ene ure. Ponovimo jo od 6 do največ 16 krat, odvisno od težav posameznika, nato je potrebna nekaj mesečna pavza. V tem času se telo čisti. Po tako obsežni kuri izvajamo refleksno masažo preventivno  enkrat na 14 dni, 3 tedne ali enkrat mesečno.

Masaža stopal je primerna za vsa starostna obdobja.

 

HARMONIZIRANJE ČAKER:

Čakre so energijski organi v telesu. V telesu jih je zelo veliko, najpomembnejših pa je sedem tistih, ki se nahajajo vzdolž hrbtenice. Tam poteka glavni energijski tok.   Čakre so energijsko neposredno povezane z žlezami z notranjim izločanjem. To so energijski organi, ki napajajo fizično telo. Vsaka čakra ima nek psihološko energetski pomen, kar se odraža v delovanju posameznega človeka.