Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/sake01/domains/msmeridiana.si/public_html/wp/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
Tuina masaža
TUINA MASAŽA

Ta masaža je ob akupunkturi in herbalni madicini
pomembna komponenta   tradicionalne kitajske medicine.  


Osnovna funkcija je zdravljenje bolezni, vendar jo na Zahodu uporabljamo predvsem  za sproščanje telesa in preprečevanje bolezni. Tuina  je masaža, pri kateri terapevt z različnimi masažnimi prijemi odpre meridiane in obenem stimulira akupresurne točke. Meridiani so energetske poti po telesu, po katerih se pretaka življenjska energija ali chi. Zaradi zunanjih ali notranjih dejavnikov, ki vplivajo na človeka, se v telesu lahko pojavijo blokade, ki se kažejo v nepretočnosti  meridianov, kar vpliva na disharmonijo telesa. S tuino masažo ponovno vzpostavimo ravnovesje v telesu.

UČINKI MASAŽE:

Tuina masaža deluje na celo telo, bodisi preventivno kot rehabilitacijsko. Z masažo vplivamo na pretok krvi, zaradi česar se izboljša dostava hranil in kisika tkivom ter odpravljanje metaboličnih produktov iz tkiv. S tem izboljšamo izgled in tonus kože, zmanjšamo maščobne kapljice, obenem pa vplivamo na delovanje endokrinega sistema, izboljša se delovanje imunskega sistema,  povečamo gibljivost sklepov in prožnost mišic ter izboljšamo splošno počutje.

S tuino masažo lahko masiramo celo telo, lahko pa samo posamezne dele telesa, predvsem tam, kjer se pojavljajo težave (bolečine v križu, ramenu, vratu…). Masaža celega telesa traja 50 minut.